Wonen in een studentenstad: Houd hier rekening mee

Er kunnen een hoop redenen zijn om in een studentenstad te willen wonen, maar er zijn ook genoeg voordelen en valkuilen om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld de gezelligheid, maar daarnaast ook de drukte. Lees hier waar je rekening mee moet houden. Hier vind je 6 tips die je op weg kunnen helpen.

01. Dichtbij een universiteit is er altijd wel iets te doen

Bioscopen, restaurants, kroegen of barretjes zijn nooit ver weg. In een studentenstad is altijd wel vermaak te vinden en anders is er wel een festival of straatfeest. Hier hoef je je dus nooit te vervelen. Gezelligheid is altijd dichtbij.

02. De prijzen stijgen de pan uit

Woningen in de vrijmarkt zijn schaars in de grote stad. De vraagprijs bieden is niet meer genoeg en gemiddeld staat een woning nog maar 38 dagen te koop. Ben dus goed voorbereid als je een woning gaat bezichtigen, want voor je het weet is hij alweer van de markt.

03. Goede bereikbaarheid

In een studentenstad komen en gaan dagelijks veel mensen. Studenten, maar natuurlijk ook de mensen die naar hun werk moeten.
Openbaar vervoer is dan ook vaak goed geregeld, een bus stopt op elke hoek van de straat en het treinstation is nooit ver weg. Is het dan toch net te ver om te lopen, dan zijn de fietspaden ook goed aangelegd.

04. De verkoper heeft het voor het zeggen

We zitten in een stijgende markt en de verkoper weet dit.
Hou hier rekening mee als je je ogen hebt gevestigd op een woning en twijfel dus niet te lang. Voor jou zijn er nog 10 andere potentiële kopers.

(bron: https://www.nvm.nl/marktinformatie/marktinformatie)

05. Investeerders liggen op de loer

Beleggers en investeerders weten maar al te goed dat er schaarste heerst. Woningen komen soms niet eens op internet te staan of ze zijn al verkocht aan de eerste en beste investeerder.

Verschillende gemeentes proberen dit in te perken. Zo heeft de gemeente Amsterdam voor nieuwbouw woningen een woonplicht ingevoerd. Dit houd in dat een koper er ook daadwerkelijk zelf zal moeten gaan wonen.

Je leest er alles over op: https://www.eigenhuis.nl/huis-kopen/starters/blogs/gaan-gemeenten-beleggers-weren#/

06. Veel werkgelegenheid

In een studentenstad wonen veel mensen. En waar veel mensen zijn, zijn veel voorzieningen die werkgelegenheid beiden. Denk hierbij aan winkels, uitgaansgelegenheden en voorzieningen die de stad draaiende te houden. Voor bedrijven is het ook erg aantrekkelijk om in een grote studentenstad te vestigen, doordat ze hier goed bereikbaar zijn en daarnaast studenten aan kunnen trekken.

Meer weten over het kopen van een woning?
Houd onze blog in de gaten op: https://casavestra.nl/blog/, volg ons via Facebook en Instagram of schrijf je onder aan de pagina in voor de nieuwsbrief.

Terug naar boven
feedback_mix.png