Woningadvertentie: Hoe plaats ik deze zelf?

Je bent zover: je gaat je woning zelf verkopen en je bent lid van CasaVestra. Nu komt het harde werk, een woningadvertentie maken. Het mooie is, deze advertentie staat er in 10 minuten wanneer je over de juiste informatie beschikt. Wij gaan je hier in deze blog in detail uitleggen wat je nodig hebt en hoe je dit aanvliegt.

De onderdelen

Het plaatsen van de woning bestaat uit 4 grote onderdelen:

  • De omschrijving & prijs: Het type woning en vraagprijs
  • De kenmerken: Oppervlakte & Indeling, Aanwezigheid van, Locatie
  • De Foto’s & Documenten: Coverafbeelding, Galerij, Video, Extra bijlage
  • De contactgegevens: Contactgegevens van jou of je makelaar

Dit hebben we al kort behandeld in de blog:
Je woning online zetten: Zo doe je dat

01. De omschrijving

Je begint met de woningadvertentie door een omschrijving van je woning te schrijven. Dit hoeft niet complex te zijn, maar wel compleet.

Je kan die op verschillende manieren doen. Je zou bijvoorbeeld eerst de buurt kunnen omschrijven en dan de buitenzijde van de woning. Hierna zou je iedere verdieping kunnen omschrijven met elk zijn eigen bijzonderheden. Wil jij leren een goede tekst te schijven?
Kijk dan ook gerust op: https://bureau-tekst.nl/verkooptekst-woning/

02. De vraagprijs

Dit blijft altijd een lastig onderwerp. Hoe bepaal je dit?
De vraagprijs kun je op verschillende manieren bepalen.

Je kan bij een makelaar vaak gratis een waardebepaling laten doen. Een makelaar doet dit met de intentie om jouw makelaar te worden, maar je hebt altijd de keuze om uiteindelijk zonder makelaar verder te gaan of voor een andere makelaar te kiezen. Ben ook niet bang om verschillende makelaars uit te nodigen voor een waarde bepaling.

Ben je van plan om de waarde bepaling helemaal zelf te doen, lees dan vooral onze blog hierover. Hier staat beschreven welke tools en mogelijkheden je hebt om een goede waardepaling te kunnen doen.
Deze blog kun je hier vinden.

03. De kenmerken van je woning

Het is belangrijk de kenmerken van je woning te weten. Denk bijvoorbeeld aan het aantal kamers, aantal slaapkamers, de oppervlakte van je woning en van het perceel. Is dit niet bij je bekend en heb je geen eerdere bronnen waar je dit uit kan halen?

Denk er dan over om een NEN2580 meting te laten doen. Hier lees je alles over op https://www.hetenergiehuis.nl/NEN2580/. Het is namelijk belangrijk dat deze informatie klopt.

04. Aanwezigheid van & Locatie

Aanwezigheid van
Bij het kopje “Aanwezigheid van” kun je aangeven welke bijzonderheden aanwezig zijn in de woning. Denk bijvoorbeeld aan vloerverwarming, een betonnen vloer op de tussenverdieping of misschien wel een sauna of zwembad. Dit zijn de zaken die kopers over de streep kunnen trekken, vergeet dit dus niet in te vullen.

Mocht er een item ontbreken en vind je dat deze er echt in thuis hoort? Stuur ons dan gerust een berichtje via de feedbackknop. Dit kan zonder dat je je woningadvertentie hoeft te verlaten.

Locatie
Vul het adres in met het juiste huisnummer en klik een van de gevonden adressen aan. Nu zal alle informatie omtrent het adres automatisch gekoppeld worden aan je advertentie.

05. Foto’s

Foto’s van een woning kunnen de advertentie maken of breken. Ben je zelf geen held met een camera? Denk er dan over na om een vastgoedfotograaf in te schakelen.

Het maken van foto’s kun je ook prima zelf doen en hier kunnen we dan ook een heleboel over vertellen. Dit kun je terug vinden in onze blog:
Hoe maak ik goede woning foto’s.

Het plaatsen van foto’s bestaat uit twee secties.

De coverfoto
wanneer men je woning tegen komt in ons aanbod, zal deze foto zichtbaar zijn.

De galerij
Dit zijn de foto’s boven de advertentie. Het is aan te raden minimaal 10 foto’s te plaatsen van het formaat: 2.160 x 1.440. Dit is een verhouding van 3:2.

05. Plattegronden en aanvullende documenten

Plattegrond
Een plattegrond kun je zelf maken. Dit kan bijvoorbeeld met een tool als floorplanner. De gemaakte plattegronden kan je altijd toevoegen als afbeelding, maar mocht je net dat beetje extra willen, dan kun je er ook voor kiezen de plattegrond toe voegen onder “360 Virtuele Tour”. Wanneer je dit via floorplanner doet heb je de viewer URL nodig welke alleen toegankelijk is bij een level 3 project.

Je kan er ook voor kiezen een plattegrond te laten maken door een bureau dat hierin gespecialiseerd is. Vaak kan dit ook samen met het inmeten van de woning.

Aanvullende documenten
Mocht je aanvullende documenten hebben, zoals een brochure, dan kun je deze toevoegen onder “Bijlages”.

06. Contactinformatie

Het kiezen van contactinformatie is vrij eenvoudig.
Je kan aangeven of je je eigen informatie beschikbaar wil maken of je geeft aan dat je contactinformatie verborgen moet blijven. Wanneer je de contactinformatie laat weergeven kunnen geïnteresseerde een bericht achter laten via jouw woningadvertentie op het platform of ervoor kiezen je een mail te sturen. We raden je sterk af de contactinformatie te verbergen. Hierdoor zal het voor geïnteresseerden vele malen moeilijker zijn om in contact met je te komen.

Meer weten over het kopen van een woning?
Houd onze blog in de gaten op: https://casavestra.nl/blog/, volg ons via Facebook en Instagram of schrijf je onder aan de pagina in voor de nieuwsbrief.


Terug naar boven
feedback_mix.png